Петнист кускус


Петнистият кускус обитава влажните гори и прекарва по-голямата част от времето си по дърветата.През деня спи в леговища направени от листа, а се храни основно през нощта.Менюто му включва плодове,листа и цветове.

Има ясна изразена разлика между мъжките и женските кускуси.Мъжките са бели със сиви петна ,а женските обикновено са сиви и без петна.Разпространени са в Северна Австралия,Нова Гвинея и някой острови.

На дължина достига 58 см,а опашката му 45 см.Теглото на възрастен индивид е около 5 кг.Петнистият кускус е популярен дивеч в Нова Гвинея.Освен това местообитанията му са силно намалени заради човешка дейност.Днес бозайникът се смята за уязвим.

Мъжките петнисти кускуси понякога са чисто бели.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Blog Stats

  • 28,453 hits
%d bloggers like this: