Едни от най-красивите представители на фауната – пандите са на изчезване

Пандите са красиви и много дружелюбни животни. Сега обаче се раждат по-малко панди и броят им започва да намалява. Единствено в големите плантации в Азия те се размножават спокойно.

Там броят им се увеличава, но учените са обезпокоени от броя на пандите в световен мащаб.Така например гигантските панди не само че са между най-неплодовитите представители на дивата природа, но и твърде неохотно пристъпват към свещения акт на възпроизводство. Само веднъж в годината женската ражда едно или две мечета и поради това красивите бозайници сега са на прага на изчезване. Преди пет години общият им брой е бил едва 1500 екземпляри.

Както е известно, при някои застрашени видове учените обикновено прибягват до изкуствено оплождане. Неотдавна китайците изнамериха друг, значително по-ефективен метод, който може да предизвика истинска сексуална революция в животинския свят. Той е резултат на интересен експеримент – в зоопарк пуснали на панди специален филм с моменти от съвокупление между самка и самец от техния вид. Веднага след прожекцията настъпил врив от сексуална активност между „зрителите”. При това мечкоподобните любители на тръстика се съешавали с видим мерак и удоволствие. Frognews.bg pandi_1_3.jpg pandi_1_6.jpg pandi_1_1.jpg pandi_1_2.jpg pandi_1_5.jpg pandi_1_4.jpg pandi_1_18.jpg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Blog Stats

  • 33,012 hits
%d bloggers like this: