Френски булдог

Френски булдог – едно смело и очарователно куче

frenski-buldog-edno-smelo-i-ocharovatelno-kuche

Представителите на тази порода през годините са спечелили хиляди човешки сърца със своето специфично излъчване – изпъната стойка и дълбоки, умни очи. Френският булдог се отличава с изключителна привързаност към стопанина си, споделят от известен български портал за животни. Кучетата от породата са много общителни и лесно се разбират с деца, но добре знаем, че всяко правило има своето изключение, затова бъдете внимателни. Когато видях снимка на френски булдог в интернет, се изкуших да потърся повече информация за него. И се впечатлих още повече, вижте по-долу защо.

Характер и поведение

Както споменах, тези кучета са много общителни и лесно се разбират с други животни, обикновено не са агресивни и към непознати. Изключение могат да са мъжките екземпляри, които в определени периоди нападат други кучета. За френския булдог в зоопортал Бау Бау казват, че е перфектен пазач, понеже при опасност демонстрира силен лай. Въпреки, че представителите на породата не са сред най-добрите спортисти, те се смятат за активни и изискват бдителност, особено когато са близо до вода. Не са добри плувци, поради масивната горна част на тялото им.

Отглеждане и дресировка

Множеството срещи на ветеринарите от зоо портал Бау Бау с френския булдог са показали, че тези малки сладури са идеални за живот в градска среда. Не се нуждаят от големи пространства, за да се чувстват добре. Но бъдете внимателни с високите температури – те не повлияват добре на породата. За френския булдог се казва, че умее да изгражда силна и дори специална връзка със стопанина си. Ще ви обича непринудено и всеотдайно, готов на всичко за вас.

Козината му е гъста и сравнително лесна за поддръжка. Едни от основните ви задължения към тези кучета ще бъдат къпането и подрязването на ноктите. Основно правило след всяка баня и намокряне е да се подсушават гънките на муцуната, с цел избягване на неприятни инфекции. Експертите от известен портал за животни препоръчват ноктите да се режат на няколко месеца, в зависимост дали кучето се извежда по-често на разходка (тогава те се изтъркват по естествен път) или не.

Докато любопитно прехвърлях различни материали по темата на страниците на увлекателния зоопортал, на няколко места попаднах на твърдението, че френският булдог може да прояви завиден инат. Обикновено той иска да е център на вниманието. Не е от тези кучета, които ще ви ухапят без причина, но все пак бъдете внимателни. За да се справите с характера на четириногия си любимец, ви съветвам да започнете сериозна дресировка още в бебешка възраст на кучето. Така то ще знае кой е шефът и ще ви слуша. Както може би знаете, за да има дресировката по-голям ефект, хубаво е да награждавате малкото кученце с вкусно лакомство при всяка успешно изпълнена от него команда. Докато възпитавате своя френски булдог, може да забележите, че не винаги проявява любопитство дори с вкусна храна. Това е нормално за породата, но вие не се отказвайте. Постепенно с повече търпение от ваша страна ще отгледате един истински стабилен домашен любимец и пазач.

Ако и на вас ви стана интересно, вижте къде ме отведе любопитството към френския булдог: http://zoovidove.baubau.bg/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%B4%D0%BE%D0%B3

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Blog Stats

  • 33,430 hits
%d bloggers like this: