Далматинец

 

В сравнение с представителите на останалите породи, далматинецът може да бъде разпознат много по-лесно заради специфичното оцветяване на козината му – черни петна на бяла основа. Остава загадка как се появяват тези петна. В популярен портал за животни казват, че кучето се ражда бяло, а черните участъци се появяват по-късно. Красивият далматинец произлиза от Европа, като за първи път е открит в Западна Югославия. В САЩ породата се появява преди около 120 години и все още чаровните кучета са сред най-предпочитаните домашни любимци. Със съдействието на специалистите от този http://zoovidove.baubau.bg/далматинец зоопортал, събрахме най-важното за породата, което представлява интерес за всеки нов собственик.

 

Един от плюсовете на кучето е големият запас от енергия и способността му да изпълнява различни упражнения за по-продължително време. Пъргавият далматинец не е за малък апартамент, защото се нуждае от по-голямо пространство. Обучението му не е трудно, но изисква да проявите повече търпение. Може да ви затрудни само, ако четириногият красавец се заинати. Важно е да знаете, че той понякога може да се разгневи заради други кучета, въпреки спокойната му иначе стойка. По някаква странна ирония, петнистият далматинец може да бъде чудесен приятел с други животни като котките, дори и конете. Той не бива да бъде първо куче в семейства с деца, съветват експерти от българския зоо портал, тъй като е много енергичен и макар не умишлено, може да се държи по-грубо с малчуганите. Въпреки това, ако се дресира добре, може да бъде прекрасен домашен любимец. Въпреки многото енергия и по-големите си размери, красивият далматинец не би навредил на собственика си.

 

Представителите на породата трябва системно да се тренират, да им осигурявате определена доза движение, да ги провокирате с различни упражнения. Една обикновена разходка не е достатъчна за вашия далматинец – той се нуждае от по-активно и дълго бягане на открито. Ако и вие сте любител на тичането, това куче ще ви е чудесна компания, споделят от известния портал за животни. Един добър начин за дресиране и забавление е играта с топка. Хвърляте я в някаква посока и казвате на кучето „Дръж!”. След като ви я донесе, повтаряте. Така ще свикне да се подчинява много бързо, особено ако започнете дресировката на вашия далматинец още от бебешка възраст.

 

Представителите на интересната порода предпочитат по-ниски или умерени температури, но не се чувстват добре при горещо и влажно време. Ако сте на разходка на открито заедно със своя далматинец, от зоопортал Бау Бау съветват да се уверите, че кучето е пило достатъчно вода и има сенчести места, където можете да спрете за почивка. Идеята е на кучето да не му стане прекалено горещо.

 

 

 

iskate-da-si-vzemete-dalmatinec-prouchete-porodata-v-zooportal-bau-bau

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

Blog Stats

  • 33,430 hits
%d bloggers like this: